#STOP1921 krijgt zijn eerste vergadering

Die eerste plenaire sessie van #STOP1921 was bijzonder interessant ! Wil je weten waarom ? Omdat we Dirk, Jean-Pierre en vele andere gewone mensen mochten ontmoeten. Mensen die zich heel erg betrokken voelen bij het Belgische drugsbeleid. Gespecialiseerde centra en overkoepelende federaties gebruiken woorden, cijfers en visies. Getroffen personen spreken uit ervaring. En sommige daarvan zijn heel erg emotioneel.

De dochter van Jean-Pierre heeft een zeldzame vorm van epilepsie. Zijn enige manier om die te genezen en te zorgen voor zijn dochter, is het gebruik van cannabis. Medicinale cannabis kan echter alleen worden gebruikt in een zeer beperkt kader in België. Jean-Pierre heeft geen keuze en wordt verplicht de illegale markt op te zoeken. Wilt u meer weten over zijn verhaal? Bezoek zijn internetsite op sofievoncken.be

Kanker trof het zoontje van Dirk en de echtgenote van Philippe. Cannabis zou voor zowel het zoontje als de echtgenote een efficiënte pijnbestrijding kunnen betekenen. Inderdaad, er is veel legale pijnstilling, maar ze hebben meestal zeer sterke neveneffecten. Het is ondertussen aangetoond dat medicinaal gebruik van cannabis in de behandeling van kanker betrouwbaar en efficiënt is. De Belgische wetgeving dwingt Dirk en Philippe in de illegaliteit als ze willen zorgen voor hun dierbaren. Sindsdien heeft Dirk “Ons Steentje” opgericht, een VZW die gezinnen met zieke kinderen wil helpen (onssteentje.be).

De drugswet van 1921 en  het laatste koninklijk besluit  van september verbieden elk gebruik van drugs.
Ook elk medisch gebruik van drugs (met beperkte uitzonderingen).
Zelfs met kinderen die lijden.
Is dat normaal?

Groepen organiseren zich

Meerdere groepen organiseren zich rond verschillende onderwerpen in het kader van #STOP1921. Maakt u zich zorgen? Wilt u zich engageren? Heeft u vragen? Schrijf gewoon naar info [a] stop1921 [.] be. We sturen uw e-mail door en houden u op de hoogte. En aarzel niet om de info door te sturen naar iedereen die geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Medische cannabis

Wilt u meer weten over het medicinaal gebruik van cannabis? Lijdt u aan een gezondheidsprobleem waarvoor cannabisgebruik zou kunnen helpen? Of kent u iemand die cannabis gebruikt om medische redenen? Verschillende #Stop1921-partners staan ​​klaar om er met u over te spreken!

Anyone’s Child

Bent u of een geliefde getroffen door de drugsoorlog? Denkt u dat we dringend een nieuwe aanpak van drugs nodig hebben? Anyone’s Child: Families for Safer Drug Control (anyoneschild.org) is een groeiende beweging van families die geliefden hebben verloren als gevolg van de falende drugswetten. U leest het goed ja. Als gevolg van de falende drugswetten en niet als gevolg van drugsgebruik.

Het verbod op drugs beschermde de 15-jarige dochter van Anne-Marie Cockburn niet. Martha stierf aan een ongelukkige overdosis van extasy. Gerson en Alan, de zonen van Maricela, werden gekidnapt en vermoord in het door drugsgeweld geterroriseerde Mexico. Anyone’s Child voert wereldwijd campagne voor drugswetten die jongeren beschermen in plaats van hen bloot te stellen aan grote risico’s. Dat kan enkel wanneer de overheid de drugsmarkt terug in handen neemt en roesmiddelengebruik wettelijk regelt. Een illegale wereld kan je niet regelen en daarom is legalisering een noodzakelijke tussenstap. Ook in België is Anyone’s Child actief. Peter, die zijn broer aan heroïne verloor, is de bezieler van de Belgische tak.

Schrijf ons om meer te weten te komen over Anyone’s Child of bezoek de Belgische website http://anyoneschild.org/belgium/

Volgende evenementen

Onze volgende plenaire vergadering zal worden georganiseerd in het Parlement van Brussel op 21 februari 2018, van 16:00 tot 18.00 uur. Inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer details op  ons agenda.

Ook zal Bruxelles Laïque een evenement organiseren voor de 97ste verjaardag van de drugswet op 24 februari. Meer details volgen binnenkort.

Top