Homepage

Naar een nieuw drugbeleid

Omdat volksgezondheid en drugsgebruik zijn complexe vraagstukken

#STOP1921 is een campagne van het middenveld om de wetgever en de publieke opinie te sensibiliseren omtrent de noodzaak de drugwetgeving, die reeds 100 jaar oud is en waarvan de gevolgen rampzalig zijn voor de volksgezondheid en de vlotte rechtshandhaving, in vraag te stellen.

Verouderde wetgeving

In Belgie dateert de drugwet van... 1921

Maatschappij

Het gebruik van roesmiddelen is ingebed in onze cultuur en belangt iedereen aan.

Criminalisering zonder succes

De druggebruiker (en de maatschappij) betalen een hoge prijs, terwijl het aanbod en de criminele netwerken niet afnemen!

Taboe

Aangezien drugs verboden zijn, verhindert het taboe een efficiënte preventie, informatieverstrekking en schadebeperking.

Volksgezondheid

Iedereen is het erover eens dat druggebruik een kwestie van  volksgezondheid is, maar in de praktijk zien we iets anders.

#STOP1921!

Kortom, het is hoog tijd en broodnodig om het debat aan te gaan, een kritische blik te werpen op het beleid en een pragmatisch en evenwichtig alternatief aan te bieden, aangepast aan de normen van de hedendaagse maatschappij.

Blijf geinformeerd!

Laat ons uw mailadres na om op de hoogte te blijven van de actualiteit en de ontwikkelingen van deze campagne. Gebruik de hashtag #STOP1921 op sociale media.

 

Zij steunen #STOP1921 :

De campagne # STOP1921 is een initiatief van FEDITO BXL, Bruxelles  Laïque en de Liaison Antiprohibitionniste.

De campagne staat open voor alle vormen van samenwerking. Aarzel niet om ons te ondersteunen en contact met ons op te nemen!

Sluit u aan!