Voormalig AB InBev-topman investeert in cannabis in de VS en pleit voor legalisering in België (Express)

Désolé, cet article est seulement disponible en Nederlands.

Ex-AB InBev-topman Chris Burggraeve pompt in de Verenigde Staten geld in cannabis. Steeds meer staten legaliseren cannabisgebruik en binnenkort is recreationeel gebruik ook toegestaan in Canada en Australië. Burggraeve wil dat de groene plant voor medicinaal en recreatief gebruik gelegaliseerd wordt in België. Hij stelde zijn studie voor op het ‘and&’-congres in Leuven.

« In België is cannabis sinds 1921 illegaal. De Belgische wetgeving beschouwt de stof zowel als een een soft- als harddrug.

Burggraeve wil dat medisch én recreatief cannabisgebruik gelegaliseerd wordt in België. Daarbij moet volgens hem juiste balans gevonden worden tussen ethiek en winstbejag. Hij wil een transparante markt en stelt dat de zwarte markt van de Belgische cannabishandel niet op één dag tijd omgetoverd kan worden in een witte markt. »

(…)

Lees meer : Voormalig AB InBev-topman investeert in cannabis in de VS en pleit voor legalisering in België (Express)

Partager
Top