Cannabisolie zomaar legaliseren is ‘gevaar voor de volksgezondheid’

De Open VLD-minister reageert daarmee op de polemiek die is ontstaan rond een negenjarig meisje met zware epilepsie, dat met cannabisolie van vijftig naar nul aanvallen per dag ging.

De negenjarige Sofie uit Maasmechelen neemt al drie jaar lang elke dag een druppel cannabisolie, maar het gerecht heeft de leverancier van die olie onlangs drooggelegd. De moeder van het meisje zou daarop minister De Block aangesproken hebben, maar die zou volgens verschillende kranten gezegd hebben dat ze ‘naar een land moet verhuizen waar cannabisolie wél legaal is’. De Block ontkent dat met klem en zegt de polemiek te betreuren. Ze herhaalt ook nog eens dat ze niet van plan is om het goedje zomaar te legaliseren. ‘Als minister van Volksgezondheid, maar ook als dokter en als moeder, is het mijn verantwoordelijkheid om alle kinderen en in het algemeen, alle burgers, te beschermen’, zegt ze. ‘Waar cannabisolie voor het ene kind misschien kan helpen, kan het zeer schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor andere kinderen.’

Lees meer : Cannabisolie zomaar legaliseren is ‘gevaar voor de volksgezondheid’ (Knack)